Badminton klub Pišece
 

Člani kluba so na letnem zboru članov potrdili aktivnosti ob praznovanju 20.letnice kluba. Povdarimo oziroma naštejemo zgolj pomembne dogodke :

- 08.05.2021            9. TURNIR BRATSTVA IN ENOTNOSTI 2021 ADA PROMO TOUR

- 29.05.2021            1. AIR BADMITON SLOVENIJA OPEN V PODČETRTKU

- 05.06.2021            KUMROVEC TEAM EVENT

- 25.06.2021            AIR BADMINTON TURNIR NA MURTERU

- 26.06.2021            5. MURTER OPEN 2021

- 10.07.2021            KOLESARSKI MARATON PIŠECE - KUMROVEC

- 23. - 25.07.2021    SLOVENSKI VIKEND NA MURTERU

- 27. - 29.08.2021    SLOVENIA SENIOR OPEN

- 09.10.2021            20. MOPi 2021

- 16.- 19. 12.2021    OSREDNJE PRIREDITVE OB 20.LETNICI KLUBA

Badminton klub Pišece se je resno pripravil in vključil v projekt " AIR BADMINTON ". Zakaj air badminton in komu je namenjen bomo predstavili na uradni predstavitvi in okrogli mizi 10.4.2021 v športni dvorani OŠ Pišece.

Vabljeni

Pretekli vikend se je v Športni dvorani Medvode odvilo 64. člansko državno prvenstvo Slovenije v badmintonu, na katerem se je pomerilo 98 igralcev. Po 140 odigranih tekmah smo dobili pet novih/starih državnih prvakov ter razdelili 5 kompletov medalj. Najboljše so se odrezali domačini iz Medvod, ki so se veselili naslova prav v vseh disciplinah, najuspešnejša pa je (ponovno) postala Petra Polanc, ki se je veselila naslova v vseh treh disciplinah. Barve BK Pišec sta tokrat branila zgolj Toni Hotko in Tadej Škof, ki pa sta morala priznati premoč svojim nasprotnikom že v prve krogu.

V mešanih dvojicah nam je že prvi krog tekmovanja prinesel obračun branilcev naslova Ivančič/Polanc proti paru Ivanič/Cizelj, ki sta se v glavni del prebila preko kvalifikacij, vendar dlje tokrat ni šlo. Tudi v drugem krogu sta imela Miha in Petra močne nasprotnike v Krapežu in Brajkovičevi, a tudi tam odnesla celo kožo. Na zgornji polovici žreba se je vnel hud boj tudi v drugem četrtfinalu med Krivec/Arih in Ivančič/Pipan, slavila sta slednja in sledil je bratski obračun v polfinalu. Na spodnji polovici žreba sta se preko družinske naveze Alič do finala prebila Lonzarič in Vračarjeva, vendar sta Miha in Petra vseeno pokazala, zakaj sta zadnja leta najboljša v Sloveniji.

Pri ženskah posamezno smo bili priča dvoboju med Polančevo in Stankovićevo že v polfinalu, kjer je po tesnih treh nizih in več kot uri igre, zmagala Petra. V finalu Arihova ni uspela najti pravega odgovora na igro Polančeve in tekma se je končala v dveh nizih. Tretje mesto si je prvič v članski konkurenci priigrala Brajkovičeva iz Bita.

Žal nismo bili priča ponovitvi lanskega finala med Ivaničem ter Krapeža, saj je slednjega pestila poškodba, zaradi katere je predal medsebojno tekmo v četrtfinalu. Poleg Ivaniča sta se med dobitnike medalj uvrstila še Medvoščana Jaka in Miha Ivančič ter Mirnčan Krivec. V polfinalu je brez večjih težav tekmo Mihov dobil Ivanič, Jaka Ivančič pa je po treh nizih vendarle uspel streti odpor Krivca in se v finalu postavil nasproti starejšemu Ivaniču. Tekma je bila izenačena in Jaka se je dobro upiral in izzival Ivaniča, vendar so na koncu pomagale izkušnje in naslova prvaka se je spet veselil Ivanič.

Ti štirje fantje so se pomerili med seboj tudi v finalu moških dvojic. Vsi so do finala prišli brez večjih težav, tam pa sta svoj naslov ubranila Ivanič/Krivec, brata Ivančič pa sta se zadovoljila s srebrno medaljo. Tretje mesto v dvojicah so si priigrali še Bizjak/Cerkovnik ter Cizelj/Turk.

V kategoriji ženskih dvojic sta naslov osvojili Polanc/Stanković, katerima sta največji odpor že v prvem krogu nudili mladinki Lina Pipan in Špela Alič, od ostalih pa sta bili prepričljivo boljši. V finalu sta jima nasproti stali Taja Pipan ter Maruša Vračar, ki sta v polfinalu po treh nizih slavili proti izkušenejši dvojici Bajuk/Magyar. Na tretjo stopničko sta stopili še Arih/Cizelj.

Veseli smo, da smo državno prvenstvo odigrali s tako velikim številom igralcem in še vedno poskrbeli, da se je vse skupaj odvilo po regulacijah, ki so trenutno v veljavi. Upamo pa, da se v naslednjem letu spet v takem ali še večjem številu vidimo z vidnimi nasmeški in ne prekritimi z maskami.

Zaradi trenutne situacije povezane s korona okrepi se je tekmovalna komisija pri BZS odločila, da prekine 2. Slovensko badmintonsko ligo en krog pred koncem. Ker smo na trenutni lestvici bili prvi in smo bili resni kandidat za uvrstitev v prvo Slovensko ligo lahko sporočimo zgolj to, da verjamemo v ekipo, da bomo letošnjo sezono začeli kot lansko ter se na koncu veselili uspeha.

PREPROSTO NAJBOLJŠI

Nič vas ne stane, da nam namenite 1 % dohodnine za naše delovanje vseh sekcij v klubu. Vsi tisti, ki želite nam lahko obrazec pošljete po elektronski pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po klasični pošti na naslov BK Pišece, Pišece 13, 8255 Pišece.

 

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com